• Leverans inom 2-4 dagar
  • Stort utbud på foder
  • Stort utbud på tillskott.

Hormonbalans

Ibland behöver hästen lite extra hjälp med sina hormoner. Hormonbalansen är viktig för hästens övergripande hälsa och välbefinnande. Hormoner spelar en central roll i regleringen av olika kroppsfunktioner och kan påverka hästens beteende, reproduktionsförmåga och generella hälsotillstånd. Några viktiga hormoner och aspekter att beakta för att säkerställa hormonbalans hos hästar inkluderar:

Östruscykeln och reproduktion: För ston är det viktigt att upprätthålla en balanserad hormonell cykel för att möjliggöra normal östrus och förmågan att bli dräktig. Hormonella störningar kan påverka hästars fertilitet och reproduktion.
Sköldkörtelhormoner: Sköldkörtelhormoner reglerar ämnesomsättningen hos hästar. Brist eller överskott av dessa hormoner kan leda till viktproblem och ämnesomsättningsproblem som hypotyreos eller hypertyreos.
Hormonella störningar: Cushing's sjukdom (eller PPID - pituitary pars intermedia dysfunction) är en vanlig hormonell sjukdom som påverkar äldre hästar. Det kan resultera i en mängd olika symtom, inklusive en tjock, lockig päls som inte fäller ut, ökad törst och urinering, viktminskning och ökad risk för laminit (hovbensrotation).
Hingsthormoner: Om du har en hingst, kan balansen av testosteron vara viktig, särskilt när det gäller beteende och aggression.

Vi har flera olika hormonbalanser allt för att hjälpa din häst att må lite bättre. Men det är också viktigt att ge hästen en balanserad kost, regelbunden motion och god skötsel för att upprätthålla en god hormonbalans och övergripande hälsa.

Vi hjälper dig gärna om du har frågor eller funderingar kring vilka produkter som just din häst skulle må bra av. Hjärtligt välkommen att besöka vår ridsportsbutik på Drottningholm eller maila oss på info@hogstaridsport.com eller slå oss en signal på 08-759 05 07.

7 produkter

Oestress flytande - 1 liter
96h
Munkpeppar - 200g
48h

Munkpeppar - 200g

Biofarmab

129 kr
Perfect Gentleman - 1 kg

Perfect Gentleman - 1 kg

Dodson & Horrell

439 kr
Munkpeppar - 600g
48h

Munkpeppar - 600g

Biofarmab

259 kr
beta-carotin-mare-y-mix
Stroppy Mare Mix - 1 kg
48h

Stroppy Mare Mix - 1 kg

Dodson & Horrell

369 kr
Oestress flytande - 5 liter

Du har sett 7 av 7 produkter