• Leverans inom 2-4 dagar
  • Stort utbud på foder
  • Stort utbud på tillskott.

Vid fångrisk

Många hästar och ponnyer ligger i riskzonen för fång. Fång är en sjukdom som kan drabba alla typer av hästar. Det som händer vid fång är att det blir en inflammation i hovens lamellager och suldel. Vid ett fånganfall så är det lamellerna som skadas, helt eller delvis, och förbindelsen mellan hovbenet och hovkapseln minskar. Den kan minska till viss grad eller försvinna helt beroende på hur pass allvarligt fånganfallet är.

Om man har en häst som ligger i riskzonen för fång, haft fång eller är insulinkänslig så finns det en del olika fodertillskott som kan hjälpa hästen att hålla sig frisk eller symtomfri. De tre viktigaste faktorerna för att förebygga fång är att ha en uträknad foderstat utefter din hästs behov, hålla hästen i lagom hull samt regelbunden motion. Har din häst haft fång och/eller är insulinkänslig så är det av stor vikt att man har regelbunden och anpassad hovvård för att hästen ska kunna röra på sig utan obehag.

Tänk på att om du misstänker att din häst eller ponny har fång, kontakta alltid en veterinär i första hand!

Handla fodertillskott till hästar som är insulinkänsliga, eller som i övrigt är i riskgruppen för att få fång, online eller besök vår ridsportbutik på Drottningholm där vi har allt inom fodertillskott för din häst. Vi erbjuder fri frakt över 1500:- inom Sverige samt leverans inom 2-4 dagar.

Vi hjälper dig gärna om du har frågor eller funderingar kring vilket fodertillskott som just din häst skulle må bra av. Hjärtligt välkommen att besöka vår ridsportsbutik på Drottningholm eller maila oss på info@hogstaridsport.com eller slå oss en signal på 08-759 05 07.

Vi ser fram emot att höra av dig!

6 produkter

Laminaze pellets - 750 gr
96h
Glucogard från St. Hippolyt. Hogsta Ridsport.

GlucoGard - 3 kg

St. Hippolyt

795 kr
Slim - 3.3 kg
96h

Slim - 3.3 kg

NAF

745 kr
Glandogard 3,75 kg från St Hippolyt. Hogsta Ridsport.
96h

GlandoGard - 3.75 kg

St. Hippolyt

1 110 kr
Lamin Forte 3 kg från St Hippolyt. Hogsta Ridsport.

Lamin Forte - 3 kg

St. Hippolyt

765 kr
Glucogard från St. Hippolyt. Hogsta Ridsport.

GlucoGard - 10 kg

St. Hippolyt

2 151 kr

Du har sett 6 av 6 produkter

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer här