• Leverans inom 2-4 dagar
  • Stort utbud på foder
  • Stort utbud på tillskott.

Vår historia

Året var 1993, solen sken och allt såg så lovande ut, framtiden kunde inte se ljusare ut. Tävlingssäsongen hade startat på ett enastående bra sätt, kunde knappast vara bättre, jag (Eva Perninge) och Cavat hade gjort stadigt fina resultat och detta kröntes under sommaren av en seger i Lag SM tillsammans med Louise Nathhorst/Walk on Top och AnneSophie Mannerfelt/Athletico. 

Då mitt i denna ljusa tid, hände det som inte får hända. Cavat blev sjuk och efter en tarmvredsoperation så dog denna fantastiska häst. Jag var otröstlig och Lussan en av mina absolut bästa vänner gjorde vad hon kunde för att hjälpa mig genom denna avgrundsdjupa sorg.  

På hösten samma år följde jag med Lussan till inköpsmässan för ridsporten, då Lussan skulle dit för att träffa sin sponsor. Väl där ställdes frågan om inte jag skulle tycka att det var roligt att starta en ridsportbutik på Hogsta, gården jag och min man äger. Då jag i grunden varken gillar att göra inköp eller sälja, så blev det spontana svaret ”nej, det är ingenting för mig”. 

Så småningom mognade dock ändå tanken och på så sätt blev Hogsta Ridsport det sorgearbete jag så väl behövde, lokalen fanns, försäkringsutbetalningen blev startplåten och jag lade ner hela min själ i att skapa något nytt. Invigningen av Hogsta Ridsport blev precis i början av december 1993.  

Nu startade en ny era på Hogsta, före och efter Hogsta Ridsport. Den självklara inriktningen blev dressyr eftersom det är min passion så är det inom det gebitet min kompetens finns. Jag tror att vi blir bra på det vi gillar och jag gillar verkligen dressyrridningen. Att välja produkter med hög kvalité är också självklart när man har arbetat med hästar så många år som jag har gjort, då vet man att kvalité lönar sig.  

Från början var det en mycket liten butik belägen i ridhuset på Hogsta Ridanläggning men allt eftersom åren gick så utvidgades ridsportbutiken både med ett större sortiment och succesivt större lokal. Då jag verkligen älskar att lära mig mer och utvecklas så fick jag idén att starta webbshopen hogstaridsport.com redan i tidigt 2000-tal. Sagt och gjort, men det var inte helt lätt, det här var ett helt nytt område som inte många visste något om. 

2012 startade en ny tid med en satsning som innebar att Karin Persson, som idag arbetar som professionell tränare och ryttare i Wellington, fick en deltidstjänst på Hogsta Ridsport för att vara med och hjälpa till med ridsportaffärens utveckling. Så här långt hade butiken inte haft mitt absoluta fokus, det låg snarare hos mina hästar och på ridanläggningen som är verkligt viktiga för mig. Som sagt låg det ju inte heller riktigt i mitt intresse att köpa och sälja, det kändes bara jobbigt. 

Nu började det hända saker och det blev snart dags att anställa några fler. Det var bara ett bekymmer, lokalen var nu på tok för liten och svårarbetad, vilket gjorde att jag började fundera på hur jag skulle lösa lokalfrågan. Det kändes inte riktigt bra att titta på lokaler på annan plats eftersom Hogsta Ridsport är så nära samanlänkad till Hogsta Ridanläggning och alla de underbara relationer som finns här på gården. Samtidigt som planerna för butiken höll på att mogna på ena sidan så hade jag anläggningens framtid att ta hänsyn till på andra sidan. 

Hogsta Ridanläggning är en fantastisk gård, belägen endast 15 minuter från Stockholm CityDet här är en riktigt gammal fastighet med anor från 1700-talet som jag och min man har haft förmånen att driva under många år och sedan 1992 även ägaPå anläggningen så hade vi 65 hästar inackorderade, men efter att vissa förändringar krävdes och i samband med ett renoveringsarbete så slogs jag av tanken, kanske ”Stora stallet” skulle vara en bra lokal. Många känslor hos mig och våra kunder, men så småningom stod valet klart. Det var den perfekta lokalen, så vacker, så lantlig i ett riktigt stall. 

Det var under hösten 2015 som butiken fick sina nya lokaler och i och med det blev det stora förändringar. Här trivs vi, jag, mina medarbetare och alla våra trevliga kunder. Det gamla stallet är en miljö som passar så väl för ändamålet, vackert lantlig idyll med en värme som känns välkomnande och genuin. 

Så 2019 är vi redo att ta oss an hela världens alla ryttare, hästägare och andra som delar samma passion för häst och utrustning som vi. Nu tar vi steget för att möta efterfrågan som finns world wide. 

Målet har alltid varit att ge kunden den hjälp, kunskap och utrustning som den är i behov av, det är den stora drivkraften, mycket större än att bara sälja. Idag drivs verksamheten med personer som verkligen brinner för att hjälpa och serva dig som kund. Våra varor är utvalda med omsorg och hänsyn tas till etik, miljö och moral i alla steg från tillverkning fram till slutsteget vid leverans. 

Placeringen på Drottningholm endast 15 min från Stockholms innerstad i den gamla landsbygd som Hogsta är beläget i är även det helt unikt. Det här är en ridsportbutik på landet men det är samtidigt en av de trevligaste ridsportbutikerna i Stockholm.

Hos oss på Hogsta Ridsport är vi ett team som alla arbetar med att försöka skapa de bästa förutsättningarna för att du som kund skall få den bästa upplevelsen när du handlar av oss, oavsett vad det är du efterfrågar. Det är Hogsta Ridsport, idag och imorgon. 


Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer här