• Leverans inom 2-4 dagar
 • Stort utbud på foder
 • Stort utbud på tillskott.
Skötselråd Icebug
Lär dig mer

Skötselråd Icebug

Inlägg skrivet 2022-02-23 - Skötselråd Icebug

När isen och halkan är framme finns det inte mycket som slår ett par
Icebugs på fötterna. Men glöm inte att vårda dem ordenligt! Icebug har själva tagit fram tips om hur du rengör, vårdar och skyddar dina skor. 
 Läder 

Rengör torra skor med en skoborste. Använd rengöringsskum på tuffa fläckar. 

Behandla med fet pasta som återoljar lädret. Ljusa skor kan mörkna något vid denna skovårdsbehandling. För oljat läder, smörj in med skokräm och låt torka in i 10 min. Borsta därefter in skokrämen i lädret.  

Använd impregneringsspray för att ge skorna en vattenavvisande yta. Detta är dock ett substitut för ordentlig skovård där putsning med kräm och polish/vax ingår. 

 
Mocka 

Rengör skorna med mockaborste eller rengöringssten. Observera dock att mocka är något känsligare än vanligt läder. 

Använd flytande skokräm för mocka och nubuck och låt verka i 10 min. Rugga därefter upp ytan med en mockaborste.  

Använd impregneringsspray och låt den torka. Borsta sedan upp mockan med en borste när skon är torr. Impregneringen kan upprepas för ett ännu bättre resultat. 

 
Textil 

Fläckar kan slipas bort med rengörinssten eller rengöringsskum. Rekommenderas inte att köra textilskor i tvättmaskin, då limmet kan släppa. 

För vita textilskor kan användas en heltäckande och flytande skokräm med vitt färgpigment. 

Använd ett tunt lager impregneringsspray som gärna också är anpassad för textil. Låt torka. Kan upprepas för extra skyddande resultat. 


 
Tips! 

Ytterligare tips är att låta skorna vila ibland och använda andra skor emellanåt. Även en innersula kan användas för att skydda skorna invändigt samt bättra på komforten och passformen. När skorna vilar är ett tips att använda skoblock i trä eftersom trä har hög absorptionsförmåga.  

Liknande artiklar

 • SilverHoney - Värsta Combon

  Unik kombination av två ämnen med redan var för sig bra effekt på sårläkning. Här kan du läsa om Silver Honey® och varför det fungerar.

 • Täckestemperaturguide

  Är du osäker på vilken tjocklek du bör välja på ditt hästtäcke under vinterhalvåret? Ta hjälp av vår täckestemperaturguide!

 • Vad gör kylning för hästen?

  Kylning är ett sätt att hjälpa hästen att reglera kroppstemperaturen, men kan också användas för att förhindra att mindre skador utvecklas till allvarligare problem.

 • Varför kliar det?

  När är kliandet onormalt och vad är orsaken, kan vara svårt att veta. Det finns lite teorier och slutsatser i ämnet, samt hjälp att få.

 • Dubarrystövlar - så sköter du dem

  Köp kvalité och vårda ömt, det är smart för natur och plånbok. Läs och se hur du vårdar dina Dubarry skor och stövlar.

 • Tillåtna bett i Dressyr TR

  Inte alltid så självklart, vilka bett som är godkända eller ej. Principen har vi hämtat från TR II, även om inte betten är utskrivna var för sig.

 • Så sköter du dina skor från Ariat

  Ariat har ett eget rengöringskit samt råd kring hur du ska ta hand om dina produkter från dem beroende på vilket material de har.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer här