• Leverans inom 2-4 dagar
  • Stort utbud på foder
  • Stort utbud på tillskott.
Skötselråd Icebug
Lär dig mer

Skötselråd Icebug

Inlägg skrivet 2022-02-23 - Skötselråd Icebug
Uppdaterat 2024-04-02 

När isen och halkan är framme finns det inte mycket som slår ett par
Icebugs på fötterna. Men glöm inte att vårda dem ordenligt! Icebug har själva tagit fram tips om hur du rengör, vårdar och skyddar dina skor. Informationen är hämtad från IceBugs hemsida, icebug.com.




Nubuck-läder

Till att börja med - torka inte dina skor för varmt, högst 40°C för att inte torka ut lädret.

Rengör dina torra skor med en mjuk borste eller trasa och ljummet vatten.

Behandla sedan lädret på skorna med fett som mättar och mjukgör lädret. Detta gör ytan mörkare och lite blankare. Önskar du inte detta använd bara nubuck- och mockaimpregnering.

För att impregnera skorna använder du vax på lädret med fingrarna, svamp eller trasa för att ge en skyddade yta. Lädret blir alltid lite mörkare av att bli behandlat. Vaxa på sömmar, skarvar och sulkanten. Torka sedan av överflödigt vax efter en stund. 

Till sist behandlar du filtad ull (och övriga skon ifall du inte vaxat den) med impregneringsspray för en vattenavvisande yta.

 
Mocka 

Rengör skorna genom att försiktigt borsta bort löst damm och smuts med en mockaborste. Borsta i en jämn riktning och observera att mocka är något känsligare än vanligt läder. 

Använd sedan ett rengöringsmedel anpassat för mocka och rengör mockan med en svamp eller trasa. Är medlet i skumform torka av överflödigt skum innan det tränger in i lädret. Du kan använda galltvål el. dyl för rengöringen. Tvåla upp i vatten i en liten skål och använd sedan svamp eller trasa.

Låt skorna torka i rumstemperatur.

När skorna är torra borstar du återigen försiktigt i en jämn riktning med din mockaborste.

Använd till sist en impregneringsspray lämplig för mocka och syntet för att skydda din sko från smuts och slask.

 
Textil 

Fläckar kan slipas bort med rengörinssten eller rengöringsskum. Rekommenderas inte att köra textilskor i tvättmaskin, då limmet kan släppa. 

För vita textilskor kan användas en heltäckande och flytande skokräm med vitt färgpigment. 

Använd ett tunt lager impregneringsspray som gärna också är anpassad för textil. Låt torka. Kan upprepas för extra skyddande resultat. 


 

IceBug Eli RB9X 

Dessa populära sneakers är otroligt lättskötta, de går faktiskt att köra direkt i tvättmaskinen. 

Börja med att avlägsna all lös smuts, spån och vad mer som kan följa med skorna.

Lägg i en tvättpåse och in i tvättmaskinen tillsammans med en handduk för att skydda maskinen, tvätta på 30 grader.

Efter tvätt, ta ur sulan och låt allt lufttorka (undvik direkt solljus och för höga temperaturer).



Tips! 

Ytterligare tips är att låta skorna vila ibland och använda andra skor emellanåt. Även en innersula kan användas för att skydda skorna invändigt samt bättra på komforten och passformen. När skorna vilar är ett tips att använda skoblock i trä eftersom trä har hög absorptionsförmåga.  

Liknande artiklar

  • EQUI compress motverkar svullna hästben

    EQUI Compress, ett revolutionerande kompressionsskydd för häst, att använda i förebyggande och vårdande syfte. Läs mer här

  • Happy Skin - Sommareksem

    Läs om hur Happy Skin kom till och vad det är som är verksamt mot knott och annat som skapar sommarklåda hos häst.

  • Mugg & Regnskållor

    Vad är mugg och regnskållor? Och hur kan vi hantera det? Läs mer från NAFs Chefsnutritionist!

  • SilverHoney - Värsta Combon

    Unik kombination av två ämnen med redan var för sig bra effekt på sårläkning. Här kan du läsa om Silver Honey® och varför det fungerar.

  • Täckestemperaturguide

    Är du osäker på vilken tjocklek du bör välja på ditt hästtäcke under vinterhalvåret? Ta hjälp av vår täckestemperaturguide!

  • Vad gör kylning för hästen?

    Kylning är ett sätt att hjälpa hästen att reglera kroppstemperaturen, men kan också användas för att förhindra att mindre skador utvecklas till allvarligare problem.

  • Varför kliar det?

    När är kliandet onormalt och vad är orsaken, kan vara svårt att veta. Det finns lite teorier och slutsatser i ämnet, samt hjälp att få.

  • Dubarrystövlar - så sköter du dem

    Köp kvalité och vårda ömt, det är smart för natur och plånbok. Läs och se hur du vårdar dina Dubarry skor och stövlar.

  • Tillåtna bett i Dressyr TR

    Inte alltid så självklart, vilka bett som är godkända eller ej. Principen har vi hämtat från TR II, även om inte betten är utskrivna var för sig.

  • Så sköter du dina skor från Ariat

    Ariat har ett eget rengöringskit samt råd kring hur du ska ta hand om dina produkter från dem beroende på vilket material de har.

  • Föltider

    Mycket skall hända och annat vill man verkligen inte skall hända i samband med fölning och dräktighet. Här tipsar Pavo om några saker.

  • SAFEFIT - FAQ

    När du väljer säkerhetsutrustning är det bra att läsa på, om hur den fungerar och hur den används rätt. Läs mer om SAFEFIT

  • V22 - för svalare hästben

    Vi vet att kroppen tar skada av höga temperaturer och det gäller självklart även hästens ben. Något som är bra är att ha svalare benskydd och här är V22 ett utmärkt val.

  • CEECOACH - så fungerar den

    Vill du veta mer om hur CEECOACH© fungerar och vad du bör tänka på, här kan du läsa mer. Vi har egen erfarenhet av detta tränarset och gillar det verkligen.

  • Hästliniment – värme eller kyla?

    Liniment kan ge en värmande eller kylande effekt beroende på vad man vill ha för känsla på det irriterade området. Vi förklarar varför!

  • Transportera hästen säkert

    Vi reser mer och mer med våra hästar och ponnyer, därför har vi listat några saker att tänka på. Transportera säkert och bekvämt för dig och hästen.

  • Att tänka på när du ska köpa ridstövlar

    Här listar vi det viktigaste att tänka på när du skall köpa ett par nya ridstövlar, oavsett prisklass eller stil. Många goda råd kan du läsa här.

  • Hur kan vi skydda hästen mot smitta?

    Med det mer mobila liv vi lever med våra hästar så har också risken för smitta ökat. Med ökad kunskap kan vi skydda oss bättre.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer här