• Leverans inom 2-4 dagar
 • Stort utbud på foder
 • Stort utbud på tillskott.
Dubarrystövlar - så sköter du dem
Lär dig mer

Dubarrystövlar - så sköter du dem

Inlägget skrivet 2022-01-08 - Skötselråd Dubarry

Att köpa kvalité känns kanske tufft för plånboken i början men med god omvårdnad så skall du se att det lönar sig i längden. Vi har hört det förr "Kvalité lönar sig" eller hur... men utan att du tar hand om dina kvalitetsprodukter så kanske livslängden inte blir så lång som du hade trott från början.

Dubarry är ett verkligt fint varumärke av yttersta kvalité både vad gäller material och tillverkning, allt är gjort för att hålla länge. De mest kända produkterna från Dubarry är de vattentäta stövlarna Galway och Rosscomon som båda gillas för att de tål den tuffa stallmiljön, plus att de är snygga som bara den.

Hur tar jag då hand om mina Dubarrystövlar? Kolla på klippet från Dubarry eller följ vår 1-7 guide.1. Spola rent eller torka bort all smuts, beroende på hur smutsiga stövlarna är.
2. Spraya eller aplicera Dubarrys Footwear Cleaner och skrubba bort smutsen med en borste.
3. Spola bort alla rester av tvål och smuts.
4. Låt torka på naturlig väg, utan att tillföra värme (tar ungefär ett dygn).
5. Spraya Dubarrys Footwear Protection i flera lager, låt lädret absorbera vätskan innan nästa lager läggs på. När lädret känns mättat räcker det.
6. Låt torka, det tar ca 2-3 timmar.
7. Massera in Dubarrys Leather Cream med en mjuk borste. Var extra noga med gåveck och vid sulan. Avsluta med en putstrasa. 
Dubarrys Leather Cream kan användas på alla läderdetaljer för att ge dem extra näring, på samma sätt som du använder hudkräm.

Följer du dessa enkla steg med jämna mellanrum och framför allt när stövlarna har blivit smutsiga eller uttorkade så har du garanterat förlängt livslängden på dina Dubarrystövlar med lång tid.

Liknande artiklar

 • SilverHoney - Värsta Combon

  Unik kombination av två ämnen med redan var för sig bra effekt på sårläkning. Här kan du läsa om Silver Honey® och varför det fungerar.

 • Täckestemperaturguide

  Är du osäker på vilken tjocklek du bör välja på ditt hästtäcke under vinterhalvåret? Ta hjälp av vår täckestemperaturguide!

 • Vad gör kylning för hästen?

  Kylning är ett sätt att hjälpa hästen att reglera kroppstemperaturen, men kan också användas för att förhindra att mindre skador utvecklas till allvarligare problem.

 • Varför kliar det?

  När är kliandet onormalt och vad är orsaken, kan vara svårt att veta. Det finns lite teorier och slutsatser i ämnet, samt hjälp att få.

 • Tillåtna bett i Dressyr TR

  Inte alltid så självklart, vilka bett som är godkända eller ej. Principen har vi hämtat från TR II, även om inte betten är utskrivna var för sig.

 • Så sköter du dina skor från Ariat

  Ariat har ett eget rengöringskit samt råd kring hur du ska ta hand om dina produkter från dem beroende på vilket material de har.

 • Skötselråd Icebug

  Icebug har tagit fram tips kring hur du rengör, vårdar och skyddar dina skor.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer här