Hogsta Ridsport får stipendium!

Att bli utvald är en ära som slår mycket annat, det fick vi hos Hogsta Ridsport AB känna på när Association of Trade Partner Sweden gjorde sitt val i år, 2019.

Utdelningen av stipendiet gjordes efter TPS höstmöte och en guidad visning på Moderna muséet.
Så fantastiskt att få vara en del i ett sådant arrangemang.

Eva Perninge var på plats för att mottaga stipendie och blommor tillsammans med två andra stipendiater, Malin Lindmarker Agenturer som arbetar med tyger och hållbarhet i fokus samt Didrik Ottosson Försäljnings AB som har kunskap och service som ledord. Läs mera i TPS pressmeddelande.

Vi som arbetar på Hogsta Ridsport är så dedikerade vår uppgift att utveckla butiken, webbshopen och vår egen kompetens. Det är ett pågående arbete och val som vi arbetar med fortlöpande. I vår agenda är en internationell satsning vårt påbörjade nästa steg, eftersom vi vill behålla vår nisch inom dressyr och för den medvetne (kvinnliga) ryttaren. Inom dressyrridningen finns våra starkaste rötter och vårt val att bli ännu bättre inom det segmentet gör att vi kommer att bredda marknaden.

När stipendiet från TPS utlystes så kändes det rimligt och roligt att söka det, allra helst när fokus låg på just utveckling.
Eva kom i kontakt med Stockholm Fashion District och Trade Partner Sweden 2017 och gick deras utvecklingsprogram som startade våren samma år. Fashion, vadå fashion vi är ju en ridsportbutik! Ja, men både vi och våra kunder är väl medvetna om att inom ridsporten så finns det verkligen fashion i kubik.
Utbildningen hos Stockholm Fashion Distrikt gjorde att många nya tankar och idéer väcktes, mycket tack vare ett spännande program men också därför att övriga deltagare kom från så många olika typer av verksamhet. Här fanns egenföretagare och personer som arbetade i stora tillverkningsbolag, alla med olika infallsvinklar och problematiska frågeställningar, likväl som att de hade löst sina tillväxtfrågor på olika sätt. Mycket intpirerande.

När vi fick tips om att vi var nominerade så ställdes frågan inom gruppen (vi som jobbar på Hogsta Ridsport), vad skall vi använda stipendiet till? Vad kan hjälpa oss att fortsätta utvecklas? Var kommer denna resursförstärkning göra mest nytta?

I vårt beslut var vi enade, digital marknadsföring där Erika skall få fortbilda sig och bättre utrustning till Nikki för att höja kvalitén på filmer och inlägg. Förhoppningsvis kommer du se oss lite mer och ännu bättre i framtiden.

Motiveringen till att vi får detta stipendium (om vi har förstått det hela rätt) handlar om utveckling, hållbarhet både i produktion, förbrukning och arbetsmiljö. Att satsa på dessa element är kostsamt men den enda vägen för oss att gå.
Vi är än sålänge inte en så stor aktör så att vi kan påverka allt som sker, men vi gör medvetna val och försöker göra vår röst hörd så snart vi får möjlighet.
  • Att välja produkter av en hög kvalité är oftast billigare än att köpa nytt och uppsidan är att det är mer resurssnålt för vårt ekosystem. 
  • Att välja produkter som skapar ett positivt avtryck på miljön som t ex IceBug som har en sko, där materialet är utvunnet från alger i försurade sjöar. Det är att göra skillnad på två håll.
  • Att välja skinn av högsta kvalité, då vet man att djuren har levt ett bra liv med tillräckligt och bra foder, på tillräckligt stora marker, nog med solljus o s v. Det blir inte bra "material" om djuren får dålig omvårdnad. Värt att veta är att  t ex Otto Schumacher och EA Mattes arbetar med skinn/läder från djur som förds upp och primärt används för köttproduktion, skinn och läder är en biprodukt, precis som mycket annat i den industrin.
  • Att använda återvunnet material till kläder och använda fabriker med certifiering gällande arbetslivsvillkor som bl a Stierna gör i sitt sortiment, det är smart.