• Leverans inom 2-4 dagar
 • Stort utbud på foder
 • Stort utbud på tillskott.
Hästar som konst - på riktigt!
Blogginlägg

Hästar som konst - på riktigt!

Fantastiska tavlor med hästmotiv gör hon, finska Katja Hannula.
Här kan du läsa hennes egna ord om vem hon är och vilken känsla hon har inför hästen.

// Hästar har alltid varit stor del av mitt liv. Jag tycker att jag känner dom som arter och deras beteende bra, och vissa individer har jag dessutom haft möjlighet att få lära känna ännu bättre samt djupare. 
Jag tänker att hästarna som varelser representerar högre energi än vi andra som lever på jorden.
 
De kombinerar enorm kraft, obegriplig känslighet och ibland skrämmande mental och fysisk bräcklighet. 
Deras själar är enorma i storlek och de går alltid mot det goda. 
 

I mina målningar beskriver jag hästen på ett visst sätt inifrån, inte så mycket dess yttre väsen. I mina verk vill jag berätta hur det känns att vara med en häst. 

Min tekniska utbildning inom konst kommer från en japansk herre vid namn Tatsuo Hoshika. Han utbildades i Japan vid Musashino University of the Arts och i Paris vid Ecole de Beaux Arts. Det har varit en ära att lära sig och inspireras av honom. 

Vid ungefär 20 års ålder blev jag sjuk med djurallergi och trodde  att det skulle vara omöjligt för mig vara i kontakt med djur igen. 
Flera år senare att fick jag veta att det finns en homeopatisk toleransmetod som gjorde att jag kunde få tillbaka djuren i mitt liv.

Varje verk 
som jag har gjort är också ett uttryck för den tacksamhet jag känner för min nya möjlighet att leva mitt liv nära hästen - den underbaraste varelsen i vårt universum. 
 //

Vi på Hogsta Ridsport hade genom konsten förmånen att lära känna Katja 2017 då Eva Perninge passerade hennes monter på Friends SIHS det året. Eva fängslades genast av de helt fantastiskt fina tavlor med hästmotiv Katja hade och att man verkligen kunde se hur hon hade lyckats fånga känslan som en häst kan ge en, bara av att titta på en...

Det som Eva ytterligare attraherades av var att det fanns möjlighet att köpa "print" dvs tryckta motiv från orginalmålningar. Printen från Katja är tryckta på duk som sedan är uppspänd på en träram, vilket ger den så mycket mer liv.

Att för en så rimlig kostnad flytta konstverken med hästmotiv in i "vanligt" hästfolks hem det var verkligen något Eva föll för. 
Har man häst är det inte säkert att man vill eller kan disponera 20-30.000 kr för en målning, hur fin den än är och hur mycket man än skulle vilja. Dock vill jag poängtera, att inget slår en orginalmålning, så har du möjlighet, så är det absolut ett måste att ha ett riktigt konstverk av Katja Hannula.

Liknande artiklar

 • TOP Retailer Europa 2022

  Vi är så stolta över detta pris! Hogsta Ridsport utsedd till en av Europas bästa ridsportaffärer. Läs mer om varför vi tilldelas detta pris.

 • Vad menar vi med Kunskap - Kvalité - Omtanke?

  När vi försöker sätta ord på vilka vi är, så landar vi alltid med dessa tre viktiga ord. Det är såhär som vi också hoppas att du ser oss.

 • Bucas Green-Line

  Med orden värm din häst inte planeten har Bucas tagit fram detta utetäcke. Green-Line turnout har även fått ett innovationspris på Spoga.

 • Grooming de Luxe

  Inspireras av snygga detaljer för stall och tävling. Kentuckys stall och borstserie Grooming de Luxe sticker verkligen ut med fina material och snygg finish.

 • Hästliniment – värme eller kyla?

  Liniment kan ge en värmande eller kylande effekt beroende på vad man vill ha för känsla på det irriterade området. Vi förklarar varför!

 • Bli en klippa på att klippa

  Vi berättar om fördelar och nackdelar med att klippa din häst och tipsar om hur du på bästa sätt tar hand om din klippmaskin.

 • Sommarplågor som bits, sticks och suger blod!

  Men tack och lov har vi ett brett sortiment med produkter och material som hjälper till att hålla insekterna på säkert avstånd.

 • Vit, vitare, aldrig mer gul

  Här får du tips om vad du kan göra och självklart finner du produkter som är framtagna för att hålla din skimmel skinande vit med minimal insats.

 • Hur skyddar jag hästens ben bäst?

  Hästens ben är ömtåliga och bör skyddas för att undvika att bli skadade. Det är dock viktigt att du väljer rätt benskydd för rätt tillfällen.

 • Dressyrhästens dresscode vid tävling

  Här har vi sammanställt vilken utrustning som är tillåten att använda på din häst vid dressyrtävling.

 • Vad är tillåten tävlingsklädsel vid dressyrtävling?

  Vi förtydligar vilka riktlinjer som gäller för godkänd utrustning enligt Ridsportsförbundet tävlingsreglement inom dressyren.

 • Ut på tur, aldrig våt och sur

  Det finns ingenting som heter dåligt väder, bara dåliga kläder. Här reder vi ut begreppen så att du väljer rätt plagg till rätt tillfälle.

 • Färger påverkar

  De färger som vi omger oss med under vardag påverkar oss, vårt beteende och våra känslor. Vilka färg passar din häst personlighet?

 • "Code of conduct"

  För att kunna värna om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt har en uppförandekod tagits fram av Svenska Ridsportförbundet.

 • Vi stödjer en Narkotikafri Skola 2021

  Hogsta Ridsport stödjer projektet Narkotikafri skola 2021 eftersom vi tycker att det är en självklarhet att skolan ska vara fri från droger.

 • Från stall till butik

  När du kommer på besök så kommer du se det, stallet alltså. Det är fortfarande en stor del i vår miljö, den fantastiska butiken är fortfarande som en del av Hogsta Ridanläggning, en underbar plats på jorden.

 • Åka på meeting

  Här får du tips på en riktig packlista, allt du behöver när du åker på meeting finns med. Kolla in Lo och Weltons bagage, när de åker till Holland

 • Emmelies Hästfestival - en festival för livet

  I februari 1993 somnade en liten flicka in efter två års kamp mot sin cancersjukdom. För att hedra hennes minne arrangerades en festival för livet!

 • Vernissage hos Hogsta Ridsport

  2017 hade vi en fantastiskt fin vernissage med Katja Hannula och här kan du läsa lite till om den och fantastiska Katja Hannula

 • Rykta din häst blank som en spegel

  Finns det något finare än en supervälryktad häst? Och vad behöver du för att komma dit? Vi vet och har här lite tips till dig.

 • Miljömedvetet val - Stierna Equestrian

  Ett imponerande miljöarbete inom ridsporten står Stierna Equestrian för. Många pratar miljö, Stierna gör det på riktigt.

 • Ia & Denni - Denni Design

  Många är vi som känner till Ia & Denni och ännu fler om man uppehåller sig i islandshästens värld. Denni Design, ett varumärke med fokus på just islandshästen.

 • Happy Skin - Sommareksem

  Läs om hur Happy Skin kom till och vad det är som är verksamt mot knott och annat som skapar sommarklåda hos häst.

 • Mugg & Regnskållor

  Vad är mugg och regnskållor? Och hur kan vi hantera det? Läs mer från NAFs Chefsnutritionist!

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer här