• Leverans inom 2-4 dagar
 • Stort utbud på foder
 • Stort utbud på tillskott.
Happy Skin - Sommareksem
Blogginlägg

Happy Skin - Sommareksem

Greenvalleys Happy Skin-produkter

Bakom Greenvalley Health ligger det holländska företaget Greenvalley International BV som i många år jobbat med att ta fram hälsosamma foder för kycklingar, får och nötkreatur för att öka välbefinnandet hos djuren och minska användandet av antibiotika. Då Covid slog till fick företaget lite tid över och i samma veva kom de över en forskningsrapport som sett att en specifik fettsyra utvunnen från cocosnöt är effektivare mot knott, mygg, fästingar och andra bitande insekter som fästingar och hästflugor, än det gifta och miljöfarliga ämnet DEET är. Just den fettsyran ingår till viss del i företagets foder vilket bidrog till att de beslutade sig för att utveckla ett insektsavvisande medel för hästar, och främst för hästar med sommareksem.

Företagets grundare, Rita Groenendaal (Greenvalley), är själv hästmänniska sedan många år och ägare till flera islandshästar och såg många i sin omgivning som hade problem med sommareksem på sina hästar. I hennes stall stod islandshästen Spölur med allvarligt sommareksem – han blev den första hästen att testa Greenvalleys Happy Skin Skin Spray med väldigt lyckat resultat! Idag kan han gå utan eksemtäcke och sprayas i stället varje dag med Happy Skin Spray och får som stödjande tillskott Happy Belly Solid, som blev nästa produkt som Greenvalley Health tog fram då även Butyric Acid (Smörsyra) var en av ingredienserna som ingick i deras foder.

Innan produkterna släpptes på marknaden testades 75 hästar med fantastiska resultat där ca 80% inte längre behöver använda eksemtäcke då de behandlas dagligen med Happy Skin Spray i kombination med Happy Belly Solid. Idag har produkterna använts på mer än 800 med stor framgång. På hästar med mildare klåda har det dessutom visat sig ofta räcka endast med tillskott av Happy Belly Solid.

Här ser vi ett exempel på häst under behandling. Det är endast 2 veckor mellan bilderna.


Så här säger hästens ägare efter att has använt Happy Skin produkterna.

“Through this way, I want to let you know that your products have helped our pony a lot.
Happy Skin Gel has ensured that his pretty broken tail is completely healed in two weeks. After trying all kinds of products that didn't work in the end this is Amazing! The tail looks really nice and calm. He has also did not scratch for four weeks. I am really very happy with it!!!!” 
Anouk Gerrits, Bergharen- The Netherlands 

Nästa underbara Islandshäst är Spölur, som är den första häst som provade Happy Skin produkterna från Greenvalley Health Products i samband med att de utvecklades.
Spölurs ägare utrycker sig såhär:  ”Nu är det inte längre ett problem att ha en häst med eksem


Vill du läsa mer om hur/varför Happy Skin fungerar?

Varför och hur är funktionen i Happy Belly?

Åter till produkterna från Greenvalley Health Products och hela serien av support för magsystem och hud på häst.

Happy Skin Spray
Innehåller en specifik vegetabilisk fettsyra utvunnen ur cocosnöt som visat sig ha en mycket antibakteriell egenskap, och speciellt effektiv mot stafylokocker som ofta är orsaken till infektioner i sår. Sprayen främjar hudens egen förmåga att förnya celler, dämpar omedelbart klåda och läker mindre begynnande sår. Samtidigt håller den mygg, knott och bitande insekter på avstånd som inte tycker om doften och inte heller den feta yta som cocosnöten bidrar till. Innehåller även pepparmyntsoljan som bidrar till en angenäm doft samtidigt som den verkar återfuktande och lugnar känslig hud, samtidigt som den även förstärker den insektsavvisande effekten. Happy Skin Skin Spray har även visat sig kunna vara effektiv mot mugg och rasp.

 

Happy Belly Solid

Man har sett ett tydligt samband mellan en irriterad och inflammerad tarm och hudproblem. Kortkedjiga fettsyror har en skyddande roll mot utvecklingen av vissa inflammatoriska sjukdomar inklusive allergier och Colitis (inflammerad tarm). Butyric Acid (Smörsyra) är en kortkedjig fettsyra väl känd inom humanhälsokost för dess välgörande och antiinflammatoriska egenskaper som misstänks stärka immunförsvaret och minska risken för irriterad och inflammerad tarm. Smörsyran verkar främja cellbildning och därmed stärka tarmväggen och dess barriär så att skadliga substanser och bakterier inte läcker ut och skapar en obalans i kroppen, vilket ofta leder till hudproblem.

Happy Belly Solid är ett preparat av inkapslad smörsyra, för att den ska nå dit den gör bäst nytta, nämligen i tarmen, och rekommenderas både i förebyggande syfte och vid behandling av sommareksem hos hästar. Smörsyran balanserar nivåerna av IgE-antikroppar (histamin) och hämmar vissa celler och enzymer som är involverade i den allergiska reaktionen och minskar klådan som uppstår på grund av överkänslighet mot svidknott. Smörsyra främjar även och säkerställer hudens balans och återbildande av hår vilket gör den ett bra val av stödjande tillskott vid sommareksem hos hästar.

Happy Belly Solid kan även visat sig kunna vara fördelaktig för hästar med kroniska mag-tarmproblem och som ofta får mildare kolikkänningar. Detta kan bero på kramper, förstoppning och ansamling av gas eller sand. (Det är viktigt att ringa veterinären vid svår kolik!). Vid lindriga kolikproblem eller kroniska tarmproblem med återkommande diarréer kan inkapslad kalcium-butyric vara fördelaktig, då den stödjer tarmens funktion, säkerställer en balanserad tarmflora och främjar immunförsvaret i tarmen.

 

Happy Skin Gel

Skin Gel är en antibakteriell, mjukgörande gel som dämpar klåda och främjar läkning av huden. Gelen är mycket fördelaktig då sår uppstått på grund av hästen kliat sig som t.e.x vid sommareksem, men lämpar sig för alla typer av ytliga sår. Gelen bildare en tunn hinna som skyddar såret från yttre bakterier samtidigt som den tillåter huden att andas och läka i lugn och ro.

Innehåller även pepparmyntsolja för att lugna huden, minska klåda och bidrar även med en behaglig doft.

 

Happy Skin Buzz Off Spray

En insektrepellerande spray baserad på kokosfettsyror som förhindrar att hästen blir stucken eller biten av insekter som knott, myggor och andra bitande insekter, vilket förhindrar uppkomsten av sommareksem hos hästar som har anlag för det.

Det är vetenskapligt bevisat att alla typer av flygande insekter undviker hud som behandlats med kokosfettsyror. De landar då ogärna på huden och aktiviteten minskar. Sammansättningen av Happy Skin Buzz Off Spray är optimalt anpassad till detta då sprayen även innehåller pepparmyntsolja som också har en avvisande effekt mot myggor samtidigt som den ger produkten en för oss behaglig doft.

Liknande artiklar

 • TOP Retailer Europa 2022

  Vi är så stolta över detta pris! Hogsta Ridsport utsedd till en av Europas bästa ridsportaffärer. Läs mer om varför vi tilldelas detta pris.

 • Vad menar vi med Kunskap - Kvalité - Omtanke?

  När vi försöker sätta ord på vilka vi är, så landar vi alltid med dessa tre viktiga ord. Det är såhär som vi också hoppas att du ser oss.

 • Bucas Green-Line

  Med orden värm din häst inte planeten har Bucas tagit fram detta utetäcke. Green-Line turnout har även fått ett innovationspris på Spoga.

 • Grooming de Luxe

  Inspireras av snygga detaljer för stall och tävling. Kentuckys stall och borstserie Grooming de Luxe sticker verkligen ut med fina material och snygg finish.

 • Hästar som konst - på riktigt!

  Fantastiska tavlor med hästmotiv gör hon, finska Katja Hannula. Läs mer om vem hon är och vilken känsla hon har inför hästen.

 • Hästliniment – värme eller kyla?

  Liniment kan ge en värmande eller kylande effekt beroende på vad man vill ha för känsla på det irriterade området. Vi förklarar varför!

 • Bli en klippa på att klippa

  Vi berättar om fördelar och nackdelar med att klippa din häst och tipsar om hur du på bästa sätt tar hand om din klippmaskin.

 • Sommarplågor som bits, sticks och suger blod!

  Men tack och lov har vi ett brett sortiment med produkter och material som hjälper till att hålla insekterna på säkert avstånd.

 • Vit, vitare, aldrig mer gul

  Här får du tips om vad du kan göra och självklart finner du produkter som är framtagna för att hålla din skimmel skinande vit med minimal insats.

 • Hur skyddar jag hästens ben bäst?

  Hästens ben är ömtåliga och bör skyddas för att undvika att bli skadade. Det är dock viktigt att du väljer rätt benskydd för rätt tillfällen.

 • Dressyrhästens dresscode vid tävling

  Här har vi sammanställt vilken utrustning som är tillåten att använda på din häst vid dressyrtävling.

 • Vad är tillåten tävlingsklädsel vid dressyrtävling?

  Vi förtydligar vilka riktlinjer som gäller för godkänd utrustning enligt Ridsportsförbundet tävlingsreglement inom dressyren.

 • Ut på tur, aldrig våt och sur

  Det finns ingenting som heter dåligt väder, bara dåliga kläder. Här reder vi ut begreppen så att du väljer rätt plagg till rätt tillfälle.

 • Färger påverkar

  De färger som vi omger oss med under vardag påverkar oss, vårt beteende och våra känslor. Vilka färg passar din häst personlighet?

 • "Code of conduct"

  För att kunna värna om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt har en uppförandekod tagits fram av Svenska Ridsportförbundet.

 • Vi stödjer en Narkotikafri Skola 2021

  Hogsta Ridsport stödjer projektet Narkotikafri skola 2021 eftersom vi tycker att det är en självklarhet att skolan ska vara fri från droger.

 • Från stall till butik

  När du kommer på besök så kommer du se det, stallet alltså. Det är fortfarande en stor del i vår miljö, den fantastiska butiken är fortfarande som en del av Hogsta Ridanläggning, en underbar plats på jorden.

 • Åka på meeting

  Här får du tips på en riktig packlista, allt du behöver när du åker på meeting finns med. Kolla in Lo och Weltons bagage, när de åker till Holland

 • Emmelies Hästfestival - en festival för livet

  I februari 1993 somnade en liten flicka in efter två års kamp mot sin cancersjukdom. För att hedra hennes minne arrangerades en festival för livet!

 • Vernissage hos Hogsta Ridsport

  2017 hade vi en fantastiskt fin vernissage med Katja Hannula och här kan du läsa lite till om den och fantastiska Katja Hannula

 • Rykta din häst blank som en spegel

  Finns det något finare än en supervälryktad häst? Och vad behöver du för att komma dit? Vi vet och har här lite tips till dig.

 • Miljömedvetet val - Stierna Equestrian

  Ett imponerande miljöarbete inom ridsporten står Stierna Equestrian för. Många pratar miljö, Stierna gör det på riktigt.

 • Ia & Denni - Denni Design

  Många är vi som känner till Ia & Denni och ännu fler om man uppehåller sig i islandshästens värld. Denni Design, ett varumärke med fokus på just islandshästen.

 • Mugg & Regnskållor

  Vad är mugg och regnskållor? Och hur kan vi hantera det? Läs mer från NAFs Chefsnutritionist!

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer här