• Leverans inom 2-4 dagar
  • Stort utbud på foder
  • Stort utbud på tillskott.
Färger påverkar
Blogginlägg

Färger påverkar

Vad vill du att din häst signalerar för egenskaper? De färger som vi omger oss med påverkar oss, vårt beteende och våra känslor. Att bestämma vilken färg du vill klä på din häst kan ibland vara svårt, men vi är här för att hjälpa till. Vilka färg passar din häst personlighet? 

Grönt är lättast för ögat att acceptera, det är den färg vi ser bäst av alla. Symboliserar hälsa, ungdom, välbefinnande och lycka. I en mörkare nyans ingjuter grönt förtroende. 

Gult associerar man ofta med optimism, glädje och energi. Det är en färg som fångar uppmärksamheten och sägs skärpa vårt minne och tänkande.  

Rött fångar vår uppmärksamhet och får våra hjärtan att slå snabbare. Rött står för energi och passion, makt och styrka men kan även framkalla ilska och panik. Det är färgen vi ser först och glömmer sist. 

Blått associeras med pålitlighet och intelligens. Blått har även en lugnande effekt, som gör att vi andas lugnare och koncentrerar oss bättre. 
 

Orange ger en känsla av balans, välkomnande och värme och sägs göra oss öppnare, vaknare och gladare. Precis som rött är orange en färg som väcker vår uppmärksamhet. 
 

Lila är en färg av mystik och magi som används av kungar och härskare för att visa sin makt, men också av trollkarlar. Lila associeras till välstånd och lojalitet. 

Rosa är en lugnande färg som ger känsla av trygghet. Den står för tro, hopp och drömmar.  

Brunt inger lugn och trygghet och står för en närhet till jorden. Brunt väcker också känslor av styrka och trovärdighet. 

Trots att svart och vitt inte anses som färger så signalerar även dom säregna egenskaper. 

Svart symboliseras ofta med makt, auktoritet, styrka och stabilitet. Svart associeras ofta med prestige. 

Vitt representerar renhet, moral och höga ideal. Vitt representerar en framgångsrik början, likt ett oskrivet blad. 

Visste du att... 

60% av alla svenska företag har blå logotyper för att man vill symbolisera trovärdighet och ärlighet. Precis det som vi på Hogsta Ridsport står för!  

Liknande artiklar

Powered by Jetshop

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer här