• Leverans inom 2-4 dagar
 • Stort utbud på foder
 • Stort utbud på tillskott.
Emmelies Hästfestival - en festival för livet
Blogginlägg

Emmelies Hästfestival - en festival för livet

I februari 1993 somnade en liten flicka in efter nästan två års kamp mot sin cancersjukdom och lämnade ett stort tomrum efter sig. Emmelie, som flickan hette, hade en morbror som heter Ola Johansson som bestämde sig för att han på något sätt ville bidra till att förhindra att andra familjer skulle genomlida den smärta det innebar att förlora ett barn.

Då Ola är grafisk formgivare och vid den tiden även en dressyrintresserad hästägare, med Hogsta Ridanläggning på Drottningholm som hemmastall, föddes idén till Emmelies Hästfestival. Detta var ett sätt för Ola att hedra minnet av Emmelie och samtidigt samla in pengar till förmån för Barncancerfonden. Ola presenterade sina tankar för anläggningens ägare Eva och Kjell Perninge och för sin dressyrlärare Louise Nathhorst som alla stödde idén helhjärtat. Sagt och gjort, den 22 augusti 1993 arrangerade Ola, i samarbete med Barncancerfonden och Hogsta Ridanläggning, en festival för livet.

Evenemanget bjöd på dressyruppvisning med bland annat elitryttaren Louise Nathhorst och hoppuppvisning där framgångsrike tävlingsryttaren Rolf Byström gav en hoppuppvisning med mikrofon på kavajslaget. Utöver detta bjöds åskådarna på ett fullspäckat festivalprogram med bland annat beridna högvakten med trumpetaren Stig Rydqvist i spetsen, parkörning, demonstration av hovslageri och uppvisandet av ett Falabella föl - världens minsta hästras. Dessutom visade Solnapolisen några av de färdigheter deras hundar är tränade att utföra.

Emmelies Hästfestival blev precis så fantastisk som Ola hade hoppats på och fick stort mediautrymme och festivalen kunde tack vare gåvor från företag och privatpersoner bidra med en betydande summa till Barncancerfondens fantastiska arbete.

Ett axplock av artiklar från bland annat Dagens Nyheter, Aftonbladet och Ridsport.

Här kan du bl.a. se dressyrkadriljen som reds av Louise Nathhorst, Eva Perninge, Ann-Sophie Mannerfelt och Sophie Fleming-Tärnström under Emmelies Hästfestival. 

Hogsta Ridsports logotyp – en gåva

Som ett fortsatt steg i samarbetet mellan Ola och Hogsta så designade Ola Hogsta Ridsports logotyp som tack för att Eva och Kjell gjorde det möjligt att arrangera hästfestivalen på Hogsta Ridanläggning. Logotypen är vi än idag otroligt stolt över då den signalerar det vi står för - förstklassig kvalité. Att den dessutom tillkom ur ett otroligt fint och behjärtansvärt samarbete bidrar till att den betyder extra mycket för väldigt många.


Kampen mot barncancer fortsätter

Varje dag insjuknar ett barn i Sverige av cancer och en hel familj drabbas. Cancer är den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1 och 14 år i Sverige, och 7 av 10 överlevare drabbas av sena komplikationer. Men tack vare framgångsrik forskning överlever i dag cirka 85 procent av de barn som insjuknar i cancer i Sverige. Det är bra men inte tillräckligt.


Det här är Barncancerfonden

Barncancerfonden är en ideell förening som, tack vare stöd från privata givare och företag, arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade barn och deras föräldrar får den vård och stöd de behöver. Det är en fruktansvärd sjukdom både för de barn som drabbas, och för deras anhöriga. Att formulera Barncancerfondens uppdrag utifrån den här verklighetsbilden är därmed inte särskilt svårt. Dom göra allt dom kan, för att på sikt en gång för alla utrota barncancer.

Varje krona är viktig, var med och gör skillnad du också!

Läs mer hur du kan vara med och bidra till att driva barncancerforskningen framåt.

Liknande artiklar

 • TOP Retailer Europa 2022

  Vi är så stolta över detta pris! Hogsta Ridsport utsedd till en av Europas bästa ridsportaffärer. Läs mer om varför vi tilldelas detta pris.

 • Vad menar vi med Kunskap - Kvalité - Omtanke?

  När vi försöker sätta ord på vilka vi är, så landar vi alltid med dessa tre viktiga ord. Det är såhär som vi också hoppas att du ser oss.

 • Bucas Green-Line

  Med orden värm din häst inte planeten har Bucas tagit fram detta utetäcke. Green-Line turnout har även fått ett innovationspris på Spoga.

 • Grooming de Luxe

  Inspireras av snygga detaljer för stall och tävling. Kentuckys stall och borstserie Grooming de Luxe sticker verkligen ut med fina material och snygg finish.

 • Hästar som konst - på riktigt!

  Fantastiska tavlor med hästmotiv gör hon, finska Katja Hannula. Läs mer om vem hon är och vilken känsla hon har inför hästen.

 • Bli en klippa på att klippa

  Vi berättar om fördelar och nackdelar med att klippa din häst och tipsar om hur du på bästa sätt tar hand om din klippmaskin.

 • Sommarplågor som bits, sticks och suger blod!

  Men tack och lov har vi ett brett sortiment med produkter och material som hjälper till att hålla insekterna på säkert avstånd.

 • Vit, vitare, aldrig mer gul

  Här får du tips om vad du kan göra och självklart finner du produkter som är framtagna för att hålla din skimmel skinande vit med minimal insats.

 • Hur skyddar jag hästens ben bäst?

  Hästens ben är ömtåliga och bör skyddas för att undvika att bli skadade. Det är dock viktigt att du väljer rätt benskydd för rätt tillfällen.

 • Dressyrhästens dresscode vid tävling

  Här har vi sammanställt vilken utrustning som är tillåten att använda på din häst vid dressyrtävling.

 • Vad är tillåten tävlingsklädsel vid dressyrtävling?

  Vi förtydligar vilka riktlinjer som gäller för godkänd utrustning enligt Ridsportsförbundet tävlingsreglement inom dressyren.

 • Ut på tur, aldrig våt och sur

  Det finns ingenting som heter dåligt väder, bara dåliga kläder. Här reder vi ut begreppen så att du väljer rätt plagg till rätt tillfälle.

 • Färger påverkar

  De färger som vi omger oss med under vardag påverkar oss, vårt beteende och våra känslor. Vilka färg passar din häst personlighet?

 • "Code of conduct"

  För att kunna värna om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt har en uppförandekod tagits fram av Svenska Ridsportförbundet.

 • Vi stödjer en Narkotikafri Skola 2021

  Hogsta Ridsport stödjer projektet Narkotikafri skola 2021 eftersom vi tycker att det är en självklarhet att skolan ska vara fri från droger.

 • Från stall till butik

  När du kommer på besök så kommer du se det, stallet alltså. Det är fortfarande en stor del i vår miljö, den fantastiska butiken är fortfarande som en del av Hogsta Ridanläggning, en underbar plats på jorden.

 • Åka på meeting

  Här får du tips på en riktig packlista, allt du behöver när du åker på meeting finns med. Kolla in Lo och Weltons bagage, när de åkte till Holland

 • Vernissage hos Hogsta Ridsport

  2017 hade vi en fantastiskt fin vernissage med Katja Hannula och här kan du läsa lite till om den och fantastiska Katja Hannula

 • Rykta din häst blank som en spegel

  Finns det något finare än en supervälryktad häst? Och vad behöver du för att komma dit? Vi vet och har här lite tips till dig.

 • Miljömedvetet val - Stierna Equestrian

  Ett imponerande miljöarbete inom ridsporten står Stierna Equestrian för. Många pratar miljö, Stierna gör det på riktigt.

 • Ia & Denni - Denni Design

  Många är vi som känner till Ia & Denni och ännu fler om man uppehåller sig i islandshästens värld. Denni Design, ett varumärke med fokus på just islandshästen.

 • Willab-staketet

  Willab-staketet, ett elegant, snyggt, hållbart och lättmonterat staket som passar de flesta hästgårdar.

 • Göra gröna val

  Visst vill vi alla ta ansvar för miljö och hållbarhet men det är inte alltid så lätt att veta vad man kan göra. Här delar Hogsta Ridsport med sig av sina tankar

 • Finesse Bridle® Innovation för hästens skull

  Hur Finesse Bridle® fungerar är en fråga som många ställer till oss och därför har vi sammanställt lite fakta om just Finesse Bridles® och vad det är som är unikt med det.

 • Hur förhindrar man skav på häst?

  När pälsen är som sämst ökar risken för skav. Hur hanterar man det förebyggande och om skavet är ett faktum, vad kan man göra då? Här kan du läsa lite mer om våra tips.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer här