• Leverans inom 2-4 dagar
 • Stort utbud på foder
 • Stort utbud på tillskott.
Emmelies Hästfestival - en festival för livet
Blogginlägg

Emmelies Hästfestival - en festival för livet

I februari 1993 somnade en liten flicka in efter nästan två års kamp mot sin cancersjukdom och lämnade ett stort tomrum efter sig. Emmelie, som flickan hette, hade en morbror som heter Ola Johansson som bestämde sig för att han på något sätt ville bidra till att förhindra att andra familjer skulle genomlida den smärta det innebar att förlora ett barn.

Då Ola är grafisk formgivare och vid den tiden även en dressyrintresserad hästägare, med Hogsta Ridanläggning på Drottningholm som hemmastall, föddes idén till Emmelies Hästfestival. Detta var ett sätt för Ola att hedra minnet av Emmelie och samtidigt samla in pengar till förmån för Barncancerfonden. Ola presenterade sina tankar för anläggningens ägare Eva och Kjell Perninge och för sin dressyrlärare Louise Nathhorst som alla stödde idén helhjärtat. Sagt och gjort, den 22 augusti 1993 arrangerade Ola, i samarbete med Barncancerfonden och Hogsta Ridanläggning, en festival för livet.

Evenemanget bjöd på dressyruppvisning med bland annat elitryttaren Louise Nathhorst och hoppuppvisning där framgångsrike tävlingsryttaren Rolf Byström gav en hoppuppvisning med mikrofon på kavajslaget. Utöver detta bjöds åskådarna på ett fullspäckat festivalprogram med bland annat beridna högvakten med trumpetaren Stig Rydqvist i spetsen, parkörning, demonstration av hovslageri och uppvisandet av ett Falabella föl - världens minsta hästras. Dessutom visade Solnapolisen några av de färdigheter deras hundar är tränade att utföra.

Emmelies Hästfestival blev precis så fantastisk som Ola hade hoppats på och fick stort mediautrymme och festivalen kunde tack vare gåvor från företag och privatpersoner bidra med en betydande summa till Barncancerfondens fantastiska arbete.

Ett axplock av artiklar från bland annat Dagens Nyheter, Aftonbladet och Ridsport.

Här kan du bl.a. se dressyrkadriljen som reds av Louise Nathhorst, Eva Perninge, Ann-Sophie Mannerfelt och Sophie Fleming-Tärnström under Emmelies Hästfestival. 

Hogsta Ridsports logotyp – en gåva

Som ett fortsatt steg i samarbetet mellan Ola och Hogsta så designade Ola Hogsta Ridsports logotyp som tack för att Eva och Kjell gjorde det möjligt att arrangera hästfestivalen på Hogsta Ridanläggning. Logotypen är vi än idag otroligt stolt över då den signalerar det vi står för - förstklassig kvalité. Att den dessutom tillkom ur ett otroligt fint och behjärtansvärt samarbete bidrar till att den betyder extra mycket för väldigt många.


Kampen mot barncancer fortsätter

Varje dag insjuknar ett barn i Sverige av cancer och en hel familj drabbas. Cancer är den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1 och 14 år i Sverige, och 7 av 10 överlevare drabbas av sena komplikationer. Men tack vare framgångsrik forskning överlever i dag cirka 85 procent av de barn som insjuknar i cancer i Sverige. Det är bra men inte tillräckligt.


Det här är Barncancerfonden

Barncancerfonden är en ideell förening som, tack vare stöd från privata givare och företag, arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade barn och deras föräldrar får den vård och stöd de behöver. Det är en fruktansvärd sjukdom både för de barn som drabbas, och för deras anhöriga. Att formulera Barncancerfondens uppdrag utifrån den här verklighetsbilden är därmed inte särskilt svårt. Dom göra allt dom kan, för att på sikt en gång för alla utrota barncancer.

Varje krona är viktig, var med och gör skillnad du också!

Läs mer hur du kan vara med och bidra till att driva barncancerforskningen framåt.

Liknande artiklar

 • Bli en klippa på att klippa

  Vi berättar om fördelar och nackdelar med att klippa din häst och tipsar om hur du på bästa sätt tar hand om din klippmaskin.

 • Sommarplågor som bits, sticks och suger blod!

  Men tack och lov har vi ett brett sortiment med produkter och material som hjälper till att hålla insekterna på säkert avstånd.

 • Vit, vitare, aldrig mer gul

  Här finner du produkter som är framtagna för att hålla din skimmel skinande vit med minimal insats.

 • Hur skyddar jag hästens ben bäst?

  Hästens ben är ömtåliga och bör skyddas för att undvika att bli skadade. Det är dock viktigt att du väljer rätt benskydd för rätt tillfällen.

 • Dressyrhästens dresscode vid tävling

  Här har vi sammanställt vilken utrustning som är tillåten att använda på din häst vid dressyrtävling.

 • Vad är tillåten tävlingsklädsel vid dressyrtävling?

  Vi förtydligar vilka riktlinjer som gäller för godkänd utrustning enligt Ridsportsförbundet tävlingsreglement inom dressyren.

 • Ut på tur, aldrig våt och sur

  Det finns ingenting som heter dåligt väder, bara dåliga kläder. Här reder vi ut begreppen så att du väljer rätt plagg till rätt tillfälle.

 • Förbättrad ledhälsa med kollagen och hyaluronsyra

  Genom att ge din häst med artros fodertillskotten kollagen och hyaluronsyra kan du minska risken för skador och slitage.

 • Hormonella utmaningar under brunst

  NAF Oestress är ett fodertillskott utvecklat för att ge stöd till ston som upplever besvärliga brunster.

 • Så fodrar du ditt dräktiga och digivande sto

  Våren är en spännande tid för många stoägare eftersom det är den tid på året det är dags för fölning.

 • Hästens pälsbyte

  Vill du veta mer om hästens näringsbehov vid pälsbytet? Här bloggar Jennifer från St. Hippolyt om ju detta ämne.

 • Färger påverkar

  De färger som vi omger oss med under vardag påverkar oss, vårt beteende och våra känslor. Vilka färg passar din häst personlighet?

 • "Code of conduct"

  För att kunna värna om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt har en uppförandekod tagits fram av Svenska Ridsportförbundet.

 • Vi stödjer en Narkotikafri Skola 2021

  Hogsta Ridsport stödjer projektet Narkotikafri skola 2021 eftersom vi tycker att det är en självklarhet att skolan ska vara fri från droger.

 • Från stall till butik

  När du kommer på besök så kommer du se det, stallet alltså. Det är fortfarande en stor del i vår miljö, den fantastiska butiken är fortfarande som en del av Hogsta Ridanläggning, en underbar plats på jorden.

 • Åka på meeting

  Här får du tips på en riktig packlista, allt du behöver när du åker på meeting finns med. Kolla in Lo och Weltons bagage, när de åker till Holland

Powered by Jetshop

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer här